Jarmarki bożonarodzeniowe są jedną z najbardziej lubianych przez mieszkańców imprez przedświątecznych. Podczas nich można kupić piękne dekoracje, domowe przysmaki, a także nauczyć się gotować z mistrzami kuchni.
Już po raz kolejny Kaszubskie Stowarzyszenie Agroturystyczne Kościerska Chata wraz ze Starym Browarem Kościerzyna przygotowały imprezę pod hasłem Kaszubskie Tradycje Bożonarodzeniowe. Na szczególne atrakcje mogli liczyć także najmłodsi uczestnicy. Specjalnie dla nich przygotowano m.in. warsztaty dekorowania pierniczków. Dorośli zaś mieli okazję obserwować najlepszych kucharzy w akcji podczas licznych pokazów kulinarnych i spróbować przygotowanych przez nich potraw. Paszteciki z kapustą i grzybami w wykonaniu Adama "Adi" Łojka oraz dorsz w sosie, czy też zupa porowo-gruszkowa w wykonaniu Sławomira Miotka, jak również pierogi w wykonaniu Barbary Sałaty to tylko niektóre z przygotowanych pyszności i propozycji na święta Bożego Narodzenia.
- Wczoraj pokazaliśmy, co pysznego można przygotować na święta i się przy tym nie napracować, a jednocześnie zdrowo zjeść - mówi Halina Rogińska, prezes Kaszubskiego Stowarzyszenia Agroturystycznego Kościerska Chata. - Jarmark stał się doskonałą okazją do integracji dla wszystkich uczestników, a jednocześnie dał możliwość zaprezentowania tak wielu uzdolnionych artystów z naszego regionu, którzy tworzą rzeczy niezwykłe.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?