Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

O Kurczę! Wężymord w pudrze i chips ze skóry kurczaka

(EDA)
Sukces uczniów Ekonomika. Zajęli oni drugie miejsce podczas konkursu w Wejherowie

W Wejherowie najlepsi uczniowie ze szkół gastronomicznych Pomorza wzięli udział w rywalizacji o tytuł Master of Chicken w konkursie wieńczącym warsztaty pod nazwą: „Kurczak w domu i szkole nie tylko w rosole”.

Konkurs oceniali współtwórcy rekordu Guinnessa - Przemysław Langowski i Kazimierz Żołnowski.

W finałowej ósemce znalazł się kościerski Ekonomik, który reprezentowali Kinga Narloch i Sebastian Machola, za wariacje na temat kurczaka: minigołąbka z kurczakiem, krokiet z pastą z pieczonej papryki, mus z wędzonego kalafiora i bioderko kurczaka faszerowane soterowanym borowikiem - na zakąskę oraz pierś grillowaną z brzoskwiniami i brie, wężymorda w pudrze z orzechów i pietruszki, chipsy ze skóry kurczaka i coulis pomarańczowe - na danie główne, dzięki którym zdobyli 2 miejsce.
Uczniów do konkursu kreatywnie przygotował Tomasz Grzegorzewski.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na koscierzyna.naszemiasto.pl Nasze Miasto