W Wejherowie najlepsi uczniowie ze szkół gastronomicznych Pomorza wzięli udział w rywalizacji o tytuł Master of Chicken w konkursie wieńczącym warsztaty pod nazwą: „Kurczak w domu i szkole nie tylko w rosole”.
Konkurs oceniali współtwórcy rekordu Guinnessa - Przemysław Langowski i Kazimierz Żołnowski.
W finałowej ósemce znalazł się kościerski Ekonomik, który reprezentowali Kinga Narloch i Sebastian Machola, za wariacje na temat kurczaka: minigołąbka z kurczakiem, krokiet z pastą z pieczonej papryki, mus z wędzonego kalafiora i bioderko kurczaka faszerowane soterowanym borowikiem - na zakąskę oraz pierś grillowaną z brzoskwiniami i brie, wężymorda w pudrze z orzechów i pietruszki, chipsy ze skóry kurczaka i coulis pomarańczowe - na danie główne, dzięki którym zdobyli 2 miejsce.
Uczniów do konkursu kreatywnie przygotował Tomasz Grzegorzewski.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?