Długo pracuje pan w gastronomii?
Już od 12 lat w tej branży. Natomiast od 4 lat pracuję na stanowisku pizzer w Pizzerii Gruby Benek w Kościerzynie. Lubię moją pracę, z tym zawodem wiążę przyszłość.
Zdarzały się trudne sytuacje w pracy?
Myślę, że głównie wtedy, gdy dopiero zaczynałem pracę w tym zawodzie. Zdarzały się jakieś pomyłki czy brak składników. Czasami zdarzy się także klient pod wpływem alkoholu.
Jak sobie radzić w takich sytuacjach?
Na pewno potrzebna jest wiedza i doświadczenie.
Jaki powinien być dobry kucharz?
Na pewno w tym zawodzie liczy się komunikatywność, odpowiedzialność i czystość.
Jak spędza pan czas wolny?
Najchętniej z żoną i dziećmi. To czas dla rodziny.
Ulubione danie...
To kurczak po włosku z ryżem.
Jest jakaś potrawa, której pan nie lubi?
Raczej nie, kucharz powinien wszystkiego spróbować.
Zagłosuj:
Tomasz Stachura z Pizzerii Gruby Benek w Kościerzynie (kgk.5) SMS pod nr 72355 o treści kgk.5
Widowiskowy egzamin dla policyjnych wierzchowców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?