Wielkanoc tuż tuż dlatego też warto się do niej przygotować. Mnożą się odwieczne pytania, co przygotować na wielkanocny stół, jak udekorować dom, co komu podarować.
Odpowiedź na nie można było znaleźć podczas II Kaszubskich Tradycji Wielkanocnych w Starym Browarze w Kościerzynie. Pachniało wybornie. Szefowie kuchni z całego regionu przygotowywali fantastyczne potrawy. Swoje wyroby prezentowały także koła gospodyń wiejskich.
Aromatyczne baby, mazurki, wędliny kusiły na każdym rogu.
Odwiedzający mogli nabyć również ciekawe dekoracje do każdego wnętrza, które jeszcze bardziej pozwolą poczuć wielkanocną atmosferę. Wiele z nich to prawdziwe perełki, niepowtarzalne i nieszablonowe.
Podczas kiermaszu zadbano także o najmłodszych. Podczas warsztatów mogli sami przygotowywać wielkanocne dekoracje.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?