MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Mistrzowie Smaku 2018. Bar Drewutnia w Olpuchu

(EDA)
Poznaj liderów naszego plebiscytu.

Bar Drewutnia w Olpuchu jest w czołówce naszego plebiscytu w kategorii bar/jadłodajnia roku 2018

Drewutnia to bar rodzinny założony przez Jarosława Adamca w 1996 roku. Teraz to miejsce prowadzi jego córka - Ewa. Rodzinna atmosfera, sielski klimat i doskonałe jedzenia sprawiają, że każdego roku przez ten niewielki bar przewijają się tysiące osób.

Co ciekawe, klienci nie kupią tu pizzy, nuggetsów, czy innych popularnych dań. W Drewutni królują ryby, dziczyzna, a jeśli pogoda dopisuje, to także grzyby. O tym, jakie gatunki zaserwuje kucharz danego dnia, decyduje połów, bo tym co wyróżnia bar na tle innych, jest wykorzystywanie lokalnych produktów.

- U nas dzieci uczą się jeść ryby - mówi Ewa Adamiec, właścicielka. - Niektórzy z naszych małych klientów namawiają rodziców, że chcą zjeść ryby u Jarka. Nasza karta dań jest krótka, ale za to naprawdę dobra. Wszystko jest świeżo przygotowywane.

Drewutnia działa sezonowo od kwietnia do końca października. Warto odwiedzić to miejsce.

od 7 lat
Wideo

Młodzi często pracują latem. Głównie bez umowy

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na koscierzyna.naszemiasto.pl Nasze Miasto