Święta Bożego Narodzenia na talerzu
Jak pachnie wasze Boże Narodzenie? Piernikiem czy plackiem makowym? Czego nie może zabraknąć na waszym wigilijnym stole - ryby po grecku, zupy grzybowej, a może pierogów z kapustą i grzybami? Świąteczne smaki odnajdziecie teraz także w restauracjach na terenie powiatu kościerskiego, które oferują świąteczny catering.
Święta: jak oszczędzić czas podczas przygotowań
Zalety cateringu to przede wszystkim oszczędność czasu. Dania takie jak pierogi z kapustą i grzybami, wigilijny barszcz z uszkami są pyszne, ale także wiążą się ze sporymi nakładami pracy i kilkoma godzinami spędzonymi w kuchni. Co roku restauracje i firmy cateringowe przygotowując świąteczne menu, starają się dbać o wszystkie potrzeby klientów. W menu nie brakuje więc typowo świątecznych potraw: barszczu, uszek, pierogów z kapustą i grzybami, kapusty z grochem, smażonego karpia, śledzia w śmietanie z jabłkiem, ryby po grecku czy ryb w galarecie. Dzięki cateringowi możemy zadbać o tradycyjne dania na stole, ale wiele firm dba też o potrzeby osób borykających się z uczuleniem na gluten lub laktozę oraz wegetarian.
Świąteczny catering: ile to kosztuje?
Trudno ocenić, ile trzeba zapłacić za świąteczny catering. Decyduje o tym co najmniej kilka czynników. Przede wszystkim ilość jedzenia. Część osób decyduje się na kupno tylko kilku potraw wigilijnych. Pod uwagę należy wziąć także koszty dostawy (dla zaoszczędzenia można odebrać jedzenie osobiście). A ceny świątecznego jedzenia są bardzo różne.
21 kwietnia II tura wyborów. Ciekawe pojedynki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?