Praca w kuchni to ból, zmęczenie, ale także euforia i satysfakcja. Uczniowie klas pierwszych pionu gastronomicznego w Powiatowym Zespole Szkół nr 1 w Kościerzynie zdają sobie sprawę z czekającego ich wyzwania - zgłębiania tajników sztuki kulinarnej. Są jednak pełni pasji i chęci, by w przyszłości stać się mistrzami. Nauka w Ekonomiku jest ich szansą na rozwój.
We wtorek kilkudziesięciu uczniów tej szkoły rozpoczęło swoją gastronomiczną edukację od tradycyjnego czepkowania. W uroczystości wzięli udział nie tylko nauczyciele, ale także rodzice, władze powiatu i przedstawiciele Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Miłym akcentem była degustacja potraw przygotowanych przez uczniów.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Polski samolot musiał nagle lądować na Islandii. Nerwowa sytuacja na pokładzie
- Gwiazdy „Pulp Fiction” na 30. rocznicy premiery filmu. Niektórych zabrakło
- Kokosanka pingwinem roku. Ptak z gdańskiego zoo bije rekordy popularności
- Sto dni do rozpoczęcia Igrzysk Olimpijskich w Paryżu. Co mówią mieszkańcy Paryża?