"Lokalne, regionalne i tradycyjne - wiem co zjem" - to nazwa projektu z udziałem funduszy europejskich, realizowanego przez Kaszubskie Stowarzyszenie Agroturystyczne Kościerska Chata. Dzięki niemu uczniowie ze Szkoły Podstawowej w Kaliskach Kościerskich mogli poznać walory kuchni kaszubskiej, doskonałe właściwości żurawiny, smak ruchanek i przekonać się, że tradycja nie musi być nudna.
W warsztatach, które prowadziła Halina Rogińska, prezes Kościerskiej Chaty uczestniczyło ponad 30 dzieci z klas III i IV SP w Kaliskach. A tradycyjne, kaszubskie ruchanki młodym kucharzom piekła Barbara Sałata.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?