Warsztaty kulinarne pt.” Grzybobranie dla gastronomii” w Hotelu Kozi Gród w Pomlewie, w których uczestniczyła młodzież pionu gastronomicznego z kościerskiego Ekonomika były bezcenną lekcją praktyczną dla przyszłych adeptów sztuki kulinarnej.
Pod okiem wybitnych szefów kuchni z całej Polski, tworzyli dania, w których główną rolę odgrywały polskie, kaszubskie grzyby. Uczestnicy mogli również poznać Sylwię Garską, laureatkę MasterChefa, która chętnie przekazywała młodzieży swoje doświadczenia kulinarne.
- Całość warsztatów prowadził znany chef Sławomir Miotk, który jak zwykle wyróżniał się swoim profesjonalizmem i miał wspaniałą komunikację z młodzieżą i gośćmi - mówi Genowefa Gierszewska, nauczyciel gastronomii w PZS nr 1 w Kościerzynie, koordynator warsztatów.
To już kolejne warsztaty gastronomiczne z udziałem młodzieży Ekonomika. Od lat szkoła dba, aby uczniowie doskonalili swoje umiejętności pod okiem kulinarnych autorytetów. Świetnie wyszkolona kadra pedagogiczna organizuje uczniom różnorodne zajęcia, dzięki którym zgłębiają tajniki kuchni z różnych zakątków świata. Spory nacisk kładzie się także na polskie tradycje kulinarne, często w nowoczesnej odsłonie.
Pismak przeciwko oszustom, uwaga na Instagram
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?