Technikę wyplatania prezentowała pani Grażyna Sadowska - pracownik Wdzydzkiego Parku Krajobrazowego, która nie tylko służyła instruktażem, ale również przeprowadziła prelekcję na temat zwyczajów związanych z wyplataniem bukietów i wieńców na terenie Kaszub. Zainteresowane 17 osób /dorośli i dzieci/ skorzystały z tej formy rekreacji w trakcie pobytu na wakacjach i zapisały się już na kolejne warsztaty kulinarne „Od ziarenka do bochenka”.
Inicjatorem cyklu tematycznych warsztatów organizowanych w Centrum Usług Turystycznych we Wdzydzach jest Lokalna Organizacja Turystyczna Serce Kaszub oraz Gmina Kościerzyna.
Polskie skarby UNESCO: Odkryj 5 wyjątkowych miejsc
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?