Edukacja kulinarna w Kościerzynie
Uczniowie pionu gastronomicznego kościerskiego Ekonomika odebrali czepki i złożyli ślubowanie. Uroczystość jak zawsze była wspaniale przygotowana, a organizatorzy zadbali o każdy szczegół, łącznie z pysznym tortem.
Czepkowanie to ważne wydarzenie w życiu młodzieży. To moment, w którym oficjalnie zaczynają swoją kulinarną edukację w murach Powiatowego Zespołu Szkół nr 1 w Kościerzynie. Tu, jak zwykle mogą liczyć na doświadczone grono pedagogiczne, które wprowadza uczniów we wszystkie tajniki sztuki kulinarnej.
Młodzieży sukcesów i owocnej pracy życzyli m.in. Alicja Żurawska, starosta kościerski, Piotr Laska - wicestarosta, a także Jarosława Łoncka, dyrektor PZS nr 1.
Praca w kuchni to wyzwanie, zmęczenie, ale także euforia i satysfakcja. Zwłaszcza wtedy, gdy za doskonałym smakiem potraw kroczą także nagrody i uznanie.
Uczniowie starszych klas pionu gastronomicznego Ekonomika mają na koncie wiele sukcesów w konkursach kulinarnych. Przed kilkoma dniami drugoklasiści wrócili z Warszawy ze zwycięstwem i tytułem Mistrzów. Na ich koleżanki i kolegów, którzy dopiero co złożyli ślubowanie, czeka wiele wyzwań, a poprzeczka została zawieszona wysoko.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?