Na wigilijnym stole zgodnie z polską tradycją powinno być 12 dań. Kto pracuje, ten wie, że przygotować w domu wszystkie potrawy wcale nie jest łatwo. Kogo stać, może sięgnąć po świąteczny catering. Przy okazji pomoże lokalnym restauracjom, które ledwo zipią. Pandemia sprawiła, że swoją działalność musiały mocno ograniczyć.
Wigilia z tradycyjnymi smakami. Królują pierogi
W wigilijnej ofercie nie brakuje pierogów. Kto myśli, że wszystkie lokale dysponują tylko jednym farszem, czyli tym z kapustą i grzybami, ten się myli. Są bowiem również nadziewane mięsem, ruskie czy z kaczką.
Nie brakuje również uszek, bo wiele osób bez nich nie wyobraża sobie aromatycznego barszczu. Ale można również kupić gotowe krokiety lub paszteciki w wielu odsłonach.
Jest spory wybór ryb, zarówno w galarecie, jak i śledzi. Są też ryby smażone. Klienci o nawet najdelikatniejszych podniebieniach na pewno znajdą coś dla siebie.
Boże Narodzenie na bogato. Stoły będą się uginać
Na Wigilii święta się nie kończą. Kto chciałby spokojnie oglądać „Kevina”, nie martwiąc się o przypalające się mięso w piekarniku, może skorzystać z oferty restauratorów.
Jest dużo potraw mięsnych, łatwych do odgrzania w domu. Są więc kotlety, zrazy czy kacze udka. Wszystko, co można sobie wymarzyć. Do tego dodatki, więc nie trzeba sobie zaprzątać głowy przygotowaniem sałatek czy kapust.
Zajrzyjcie do naszej galerii, tam wszystko znajdziecie.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?