MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Awokado może również wchodzić w reakcję z niektórymi lekami...
fot. chassenet/123RF

Kto nie powinien jeść awokado? Ten owoc to źródło omega-3, które wspierają zdrowie serca, jednak nie każdy może bezpiecznie go spożywać

Przyjmowanie leków przeciwzakrzepowych

Awokado może również wchodzić w reakcję z niektórymi lekami i zaburzać ich prawidłowe działanie. Dlatego zaleca się, aby osoby przyjmujące leki przeciwzakrzepowe (szczególnie warfarynę) zrezygnowały z jedzenia tego owocu. Spożycie awokado może u takich pacjentów obniżyć skuteczność leków i powodować powstawanie zakrzepów.

Zobacz również

Tłumy na otwarciu Ciocho Cukrowni! Zobacz zdjęcia

Tłumy na otwarciu Ciocho Cukrowni! Zobacz zdjęcia

W radomskiej Elektrowni Noc Muzeów otworzyła minister Hanna Wróblewska [ZDJĘCIA]

W radomskiej Elektrowni Noc Muzeów otworzyła minister Hanna Wróblewska [ZDJĘCIA]

Polecamy

Szukasz idealnej sukienki na wesele jako mama? Tylko spójrz na te cudowne kreacje!

Szukasz idealnej sukienki na wesele jako mama? Tylko spójrz na te cudowne kreacje!

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi