MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Policjanci poszukiwali zaginionego mieszkańca Osieka

PILNE
Policjanci poszukiwali zaginionego mieszkańca Osieka

Brawura 20-latka na ul. Arciszewskiego w Słupsku mogła zakończyć się tragedią

Brawura 20-latka na ul. Arciszewskiego w Słupsku mogła zakończyć się tragedią

Polecamy

Najprostsze ciasto drożdżowe z truskawkami. Dodaj jeden składnik i będzie wilgotne

Najprostsze ciasto drożdżowe z truskawkami. Dodaj jeden składnik i będzie wilgotne

Samochód używany. Co z cenami aut z drugiej ręki? Mamy nowe dane

Samochód używany. Co z cenami aut z drugiej ręki? Mamy nowe dane

Renta wdowia - jaką kwotę będzie można otrzymać? Kto dostanie pieniądze?

Renta wdowia - jaką kwotę będzie można otrzymać? Kto dostanie pieniądze?