- Jak długo Pan już pracuje jako kelner?
- Od 13 lat. Lubię tę pracę ze względu na możliwość kontaktu z ludźmi. Muszę też powiedzieć, że mam dobre szefostwo, a to w pracy jest równie ważne.
- Jakie cechy powinien mieć dobry kelner?
- Trzeba być zwinnym. Czasami musimy obsłużyć np. 100 dzieci. Niezbędna jest więc dobra organizacja, komunikacja, a równie często uśmiech i poczucie humoru.
- Za co lubi Pan swoją pracę?
- Lubię, kiedy ktoś dziękuje za obiad, który klientowi smakował. To najmilsze sytuacje, za które cenię moją pracę.
- A jak Pan spędza wolne chwile?
- Lubię łowić ryby, chętnie korzystam z jezior na terenie gminy Nowa Karczma.
Zagłosuj na Szymona Wencla! Wyślij sms o treści kelnergk.9 na numer 72355 (koszt 2.46 zł z VAT)
Strefa Biznesu: Najatrakcyjniejsze miejsca do pracy zdaniem Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?