Bar Drewutnia w Olpuchu jest w czołówce naszego plebiscytu w kategorii bar/jadłodajnia roku 2018
Drewutnia to bar rodzinny założony przez Jarosława Adamca w 1996 roku. Teraz to miejsce prowadzi jego córka - Ewa. Rodzinna atmosfera, sielski klimat i doskonałe jedzenia sprawiają, że każdego roku przez ten niewielki bar przewijają się tysiące osób.
Co ciekawe, klienci nie kupią tu pizzy, nuggetsów, czy innych popularnych dań. W Drewutni królują ryby, dziczyzna, a jeśli pogoda dopisuje, to także grzyby. O tym, jakie gatunki zaserwuje kucharz danego dnia, decyduje połów, bo tym co wyróżnia bar na tle innych, jest wykorzystywanie lokalnych produktów.
- U nas dzieci uczą się jeść ryby - mówi Ewa Adamiec, właścicielka. - Niektórzy z naszych małych klientów namawiają rodziców, że chcą zjeść ryby u Jarka. Nasza karta dań jest krótka, ale za to naprawdę dobra. Wszystko jest świeżo przygotowywane.
Drewutnia działa sezonowo od kwietnia do końca października. Warto odwiedzić to miejsce.
Seria pożarów Premier reaguje
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?