MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Mistrzowie Smaku 2018. Bar Drewutnia w Olpuchu

(EDA)
Poznaj liderów naszego plebiscytu.

Bar Drewutnia w Olpuchu jest w czołówce naszego plebiscytu w kategorii bar/jadłodajnia roku 2018

Drewutnia to bar rodzinny założony przez Jarosława Adamca w 1996 roku. Teraz to miejsce prowadzi jego córka - Ewa. Rodzinna atmosfera, sielski klimat i doskonałe jedzenia sprawiają, że każdego roku przez ten niewielki bar przewijają się tysiące osób.

Co ciekawe, klienci nie kupią tu pizzy, nuggetsów, czy innych popularnych dań. W Drewutni królują ryby, dziczyzna, a jeśli pogoda dopisuje, to także grzyby. O tym, jakie gatunki zaserwuje kucharz danego dnia, decyduje połów, bo tym co wyróżnia bar na tle innych, jest wykorzystywanie lokalnych produktów.

- U nas dzieci uczą się jeść ryby - mówi Ewa Adamiec, właścicielka. - Niektórzy z naszych małych klientów namawiają rodziców, że chcą zjeść ryby u Jarka. Nasza karta dań jest krótka, ale za to naprawdę dobra. Wszystko jest świeżo przygotowywane.

Drewutnia działa sezonowo od kwietnia do końca października. Warto odwiedzić to miejsce.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Seria pożarów Premier reaguje

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na koscierzyna.naszemiasto.pl Nasze Miasto