Niezwykłe dania królowały w Ekonomiku. Już po raz ósmy odbył się tam konkurs pod nazwą Nowoczesna Kuchnia Kaszubska. Młodzież wykazała się kreatywnością, znajomością tradycji, którą doskonale łączono z nowoczesnością. Jury złożone z profesjonalistów miało niełatwe zadanie. Młodzi kucharze serwowali m.in. kaszubską zupę piwną z grzankami, dietetyczny przysmak Kaszuby, gęsi i kaczki w różnych odsłonach. Nie zabrakło też dań z ryb.
Było smacznie i aromatycznie. Wszystkim uczestnikom gratulujemy!
Zwycięzcy:
I miejsce: Paulina Mech i Paulina Mielniczuk (potrawa - dziadowska zupa i ruchanki)
II miejsce: Dominik Mączewski i Małgorzata Olewińska (pożywna zupa leśnika w towarzystwie grzanek oraz energetyczny deser Kaszuba z dyni).
III miejsce: Hanna Szczypior i Kamila Rekowska (sandacz w otulinie szczupaka w towarzystwie kaszotto ze szpinakiem i sosu żurawinowego oraz chipsem z gruszki z akcentem kaszubskiej dyni i chłopskich witaminek)
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?