Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie następujące artykuły spożywcze:
warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filety z makreli w oleju),
cukier (cukier biały),
tłuszcze (olej rzepakowy),
dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
Pomoc żywnościowa trafiła do 1000 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu Gminy Kościerzyna.
Wydano: 48.240,00 ton żywności (8000 paczek żywnościowych);
W ramach Podprogramu 2019 dla osób korzystających z pomocy żywnościowej zorganizowano 6 spotkań o charakterze edukacyjnym w ramach działań towarzyszących:
warsztaty kulinarne – 6 spotkań dla 29 osób,
(niefinansowane) – 1 spotkanie dla 32 osób.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?