MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to...
fot. 123mn/123RF

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Przygotowanie roślinnej Wigilii to nic trudnego. Oto najlepsze patenty na wegańskie Boże Narodzenie

Ryba „po grecku”

Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to polski hit nie wiadomo dlaczego nazywany greckim. Potrawa jest jednak warta przygotowania nawet w wersji bezrybnej. Zamiast mintaja czy dorsza warto wybrać pokrojone w podobne kawałki naturalnego i/lub wędzonego tofu, tempehu (fermentowane ziarno soi w bloku) czy seitanu (teksturowane białko soi – nie dla osób na diecie bezglutenowej). Kawałki należy obsmażyć tak samo, jak robi się to z rybą. Można też kupić gotowe panierowane kotleciki lub paluszki, które smakiem do złudzenia przypominają oryginał.

Zobacz również

Jubileuszowa ciuchcia zatrzymała się w Chodzieży. Można było wyruszyć w podróż

NOWE
Jubileuszowa ciuchcia zatrzymała się w Chodzieży. Można było wyruszyć w podróż

Burze i grad w Małopolsce. IMGW wydało ostrzeżenia!

Burze i grad w Małopolsce. IMGW wydało ostrzeżenia!

Polecamy

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

AKTUALIZACJA
Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?