Podstawą kanapek były warzywa. Uczniowie dowiedzieli się, jakie ważne składniki dla naszego zdrowia one zawierają. Pokroili w plasterki: pomidory, ogórki, paprykę, rzodkiewkę, żółty ser i wędlinę. Pamiętano, aby wszystkie były wcześniej dokładnie umyte.
- Potem uruchomiliśmy naszą wyobraźnię i powstały rozmaite kanapki, które zjedliśmy ze smakiem. Powstały także ciekawe myszki i łódeczki z jajek - wspominają uczniowie.
Podczas zajęć dzieci miały możliwość poznania zasad prawidłowego odżywiania się, doskonalenia umiejętności bezpiecznego posługiwania się nożem, samodzielnego przygotowania drugiego śniadania, nakrywania do stołu, kulturalnego zachowywania się przy stole, ale przede wszystkim spędzania czasu w ciekawy i pożyteczny sposób.
Archeologiczna Wiosna Biskupin (Żnin)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?