Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Michał Kurczewski, kucharz w restauracji Babcina Kuchnia w Grzybowskim Młynie

(EDA)
Rozmowa z Michałem Kurczewskim, kucharzem w restauracji Babcina Kuchnia w Grzybowskim Młynie

Od jak dawna jest pan kucharzem?
Już od dziesięciu lat, natomiast w Grzybowskim Młynie pracuję od ponad dwóch lat.

Jakie jest pana ulubione danie?
To smażone krewetki, a jeśli chodzi o zupy to bardzo lubię żurek.

Kiedy narodziła się u pana pasja do gotowania?
Myślę, że trzeba się z tym urodzić. Ja już od najmłodszych lat interesowałem się gotowaniem. W tej pracy trzeba być poniekąd artystą i mieć wyobraźnię.

Pamięta pan swój kulinarny sprawdzian?
Kiedy starałem się o pracę w jednej z restauracji, wówczas musiałem zaprezentować się i przygotować popisowe danie. Serwowałem polędwiczki otulone boczkiem w sosie grzybowym. Te zagwarantowały mi posadę.

A czy jest potrawa, której nie potrafi pan zrobić?
Nie ma takiego dania. Jednak są potrawy, których przygotowanie nie sprawia mi przyjemności, mam tu na myśli pierogi.To żmudne i monotonne zadanie.

Jak pan spędza wolny czas?
Najczęściej aktywnie. Latem pływanie i rower, zimą deska. W tym roku ze znajomymi wybieramy się na Słowację.

Głosuj na: Michał Kurczewski z restauracji Babcina Kuchnia w Zajeździe Grzybowski Młyn (kgk.8)SMS pod nr 72355 o treści kgk.8

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na koscierzyna.naszemiasto.pl Nasze Miasto