Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Dlaczego warto spróbować "Zemsty Kaszuba", gdzie kuchnia jest jak poezja i dokąd można zabrać dzieci

sura, eda
Są takie miejsca, do których chce się wracać. Niesamowity klimat, domowa atmosfera, zapach i smak, które na zawsze zostają w pamięci. W powiecie kościerskim nie brakuje lokali, które kojarzą nam się z domem. Z takiego założenia wychodzą również nasi Czytelnicy, którzy zgłaszali swoje ulubione miejsca do naszego plebiscytu na Najlepszy Lokal Powiatu Kościerskiego 2012. Wielu z nich przyznaje, że to nie tylko miejsca z duszą, ale też doskonałą kuchnią.

Jak podkreślają właściciele Rzemyka, jedną z zalet tej restauracji jest to, że wszystkie potrawy przygotowywane są na bieżąco, dzięki czemu klienci mają świadomość, że jedzenie jest świeże. Wśród popisowych potraw warto wymienić choćby łososia w sosie krewetkowym, polędwicę z kurkami czy też kurczaka po kaszubsku. Nie tylko kuchnia stanowi o wyjątkowości tego lokalu.

- Naszą myślą przewodnią jest dbanie o każdego gościa, tak, by mógł on poczuć, że w tym miejscu jest najważniejszy - mówi Elżbieta Kolińska, właścicielka Rzemyka. - Cenimy zarówno naszych mieszkańców, jak i turystów. Każdy z klientów jest dla nas tak samo ważny. Cieszymy się, że odwiedzają nas już kolejne pokolenia mieszkańców.

Zobacz aktualne wyniki głosowania na Najlepszy Lokal Powiatu Kościerskiego 2012 i Najsympatyczniejszego Kelnera!

Na domowe jedzenie stawiają także właściciele Restauracji Pod Brzozami w Lipuszu. W miłej, przytulnej i domowej atmosferze można tu zjeść pyszny obiad domowy, dania regionalne, pizzę, czy też rozkoszować się wspaniałym smakiem wyśmienitych win, rzadkich piw. Goszcząc w Restauracji Pod Brzozami warto skusić się na "Zemstę Kaszuba". Bez obaw jednak. Próbując tego dania możemy liczyć na same pozytywne doznania. Cóż to takiego? Doskonałe połączenie mięs przyrządzone w niespotykany sposób. To specjalność zakładu, która pozostaje niespodzianką.

Malownicze tereny Wdzydz-kiego Parku Krajobrazowego stały się doskonałym tłem dla Restauracji "Babcina Kuchnia" w Osadzie Grzybowski Młyn. Szef kuchni poleca zupę kurkową, pstrąga pieczonego z ziołami w śmietanie, racuchy z jabłkiem. Można tu zjeść zarówno dania tradycyjne, oparte na znanych recepturach, jak i typowo kaszubskie.

Jak podkreślają właściciele lokalu, najważniejsze jest, aby każdy gość poczuł rodzinną i miłą atmosferę, a zorganizowana uroczystość pozostawiła miłe wspomnienia na długi czas. Tym, co wyróżnia lokal, są wyśmienite ciasta domowe. Niepowtarzalne smaki lokalnych słodkości i pyszna kawa to doskonały wybór.

Więcej na ten temat przeczytasz w Gryfie Kościerskim z 17.08.2012 roku

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na koscierzyna.naszemiasto.pl Nasze Miasto