„Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” z udziałem Michała Kurczewskiego z Lubania. Co się wydarzy w czwartym tygodniu piekielnej rywalizacji?

Joanna Surażyńska
Joanna Surażyńska
materiały promocyjne Polsat
Udostępnij:
Kasia Dziurska i Blowek gośćmi programu „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia”. Challenge: dania fit! (21.09.2022) Co się wydarzy i kto spłonie w czwartym tygodniu piekielnej rywalizacji? W programie bierze udział Michał Kurczewski z Lubania w powiecie kościerskim.

„Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia”

W czwartym odcinku „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” (21.09.2022) każdy z uczestników będzie miał 60 sekund, aby dobrać dwie piłeczki ze składnikami, które będą potem musieli wykorzystać w kuchni do przygotowania dań. Dziś ich zadaniem będzie przygotowanie śniadania, obiadu i deseru (wszystko fit!) dla wyjątkowych gości - trenerki i Mistrzyni Świata Fitness Figure Classic - Kasi Dziurskiej i jednego z najbardziej popularnych youtuberów w Polsace – Blowka, która ma prawie 5 milionów subskrypcji swojego kanału. Na zadanie będą mieli 45 minut. Walka o punkty będzie bardzo zacięta! O wygranej zaważy jedynie 0,5 pkt.

Podczas serwisu w restauracji zasiądą m.in. Malwina Wędzikowska, stylistka, scenografka i była kostiumografka „Dancing with the Stars. Taniec z Gwiazdami” oraz uczestniczka 11. edycji show, Milena Rostkowska-Galant, na co dzień prezenterka Polsatu.

Jednym z uczestników show jest Michał Kurczewski pochodzący z powiatu kościerskiego.

Michał ma 34 lata i uwielbia gotować, stąd decyzja o zgłoszeniu się do programu.

- Zacznijmy od tego, że gotowanie zakorzenione jest we mnie od dziecka. Już jako nastolatek chciałem dostać się do programu Hell's Kitchen, albo Top Chef. Już kiedyś próbowałem, ale los zdecydował inaczej i moja praca również nie pozwalała na udział w programie. Jednak zawsze siedziała mi ta myśl w głowie, kiedy gotowałem i marzyłem, aby sprawdzić się w Hell's Kitchen. - mówi Michał Kurczewski w rozmowie z nami.

Michał przed swoją przygodą z programem pracował jako kucharz w jednej z restauracji w Gdańsku.

- Niedawno pracowałem w Tawernie Dominikańskiej w Gdańsku. Byłem tam przez 5 lat szefem kuchni, gdzie nie ukrywam, lekko się wypaliłem. Przez cały mój czas spędzony w tym miejscu serwowałem kuchnię staropolską i stwierdziłem, że to czas na zmiany i coś nowego. Zgłosiłem się więc na casting do programu i dostałem się. Jednak udział w programie przynosi ze sobą wiele emocji i jest zupełnie inaczej niż przy kuchni w pracy. Tyle lat gotuje, a jak można było zobaczyć w pierwszym odcinku, nie za bardzo umiałem przygotować pokazowe danie.

„Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia” w każdą środę o godz. 20:00 w Telewizji POLSAT.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Materiały promocyjne partnera

Trwa XIV Międzynarodowy Festiwal Filmowy NNW w Gdyni

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie