Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Warsztaty kulinarne w Nowej Karczmie. Uczestniczki przygotowały wyjątkowe dania [ZDJĘCIA]

Edyta Łosińska-Okoniewska
Edyta Łosińska-Okoniewska
Inspirujące pomysły, kulinarne odkrycia i mnóstwo dobrej zabawy towarzyszyło warsztatom w Nowej Karczmie. Uczestniczki pod okiem doświadczonych kucharzy przygotowywały wyjątkowe dania.

Kulinarna przygoda w Nowej Karczmie trwa w najlepsze. Podczas drugich warsztatów, promujących i kultywujących dziedzictwo lokalne uczestniczki przygotowały wyjątkowe potrawy. Tym razem pod czujnym okiem szefa kuchni Sławomira Miotka.

Zajęcia miały miejsce w Gminny Ośrodku Kultury Sportu i Rekreacji w Nowej Karczmie. Grupa przygotowała:

  • krem z dyni z mleczkiem kokosowym i pesto z pietruszki;
  • eskalopki z polędwiczki wieprzowej owinięte w szynkę szwarcwaldzką serwowane na kaszotto z dynią, granatem i kurkami;
  • purée z selera i sos musztardowy

Natomiast Agnieszka Męczykowska przygotowała z uczestnikami słodkie pyszności:

  • muffinki z frużeliną wiśniową i kremem,
  • cake pops,
  • mini cake - pralinki,
  • panna cotta z malinami.

- Wszystko było przepyszne bardzo duże podziękowania dla Agnieszki i Sławka za przeprowadzenie warsztatów i nowe, pyszne odkrycia smakowe - podsumowują uczestniczki. - Przepisy i porady z pewnością będą wykorzystywane w kuchni.

Organizatorem warsztatów jest Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Stolem w Lipuszu.

GOKSiR Nowa Karczma

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Wskaźnik Bogactwa Narodów, wiemy gdzie jest Polska

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na koscierzyna.naszemiasto.pl Nasze Miasto