W Żukowie odbył się XVI Wojewódzki Turniej KGW. Nagroda główna trafiła w ręce pań z Grabowa - ZDJĘCIA, WIDEO
Już po raz XVI zorganizowano wojewódzki finał Turnieju Kół Gospodyń Wiejskich. Na hali widowiskowo sportowej przy SP nr 2 w Żukowie spotkały się kagiewuszki z...
TOP 10 - najsmaczniejsze słodkie produkty tradycyjne na Pomorzu
Lista Produktów Tradycyjnych została utworzona w 2004 roku. Producenci żywności z naszego regionu zarejestrowali już 178 produktów, dzięki temu województwo...
Nakarm zmysły potrawami tworzonymi zgodnie z tradycyjnymi recepturami
Tydzień Kuchni Kaszubskiej
Hanna Szczypior i Aleksander Jaromek - kulinarny duet z Ekonomika po raz kolejny na podium
Gotować trzeba z sercem - to słowa zwycięskiej ekipy z Powiatowego Zespołu Szkół nr 1 w Kościerzynie, która w konkursie kulinarnym „Młode Talenty” w hotelu...
Jak zrobić mazurek wielkanocny [przepis krok po kroku]
Mazurek to nieodłączna ozdoba wielkanocnego stołu. Za tym słodkim ciastem przepadają nie tylko dzieci, ale również większość dorosłych. To jedno z...
Tłusty Czwartek 2018. Tradycyjne przepisy na pączki i faworki z Pomorza
Tłusty Czwartek 2018. Przepisy na pączki i faworki - tradycyjne receptury z Pomorza! Dziś prawdziwych pączków już nie ma. Gdyby cukiernicy chcieli stosować...
Grochówka wprost z polowej kuchni w Dzierżążnie, przy drodze z Kartuz do Dzierżążna
Grochówka prosto z wojskowego kotła - to dla wielu atrakcja nie do pogardzenia. Od jesieni kierowców przejeżdżających drogą nr 211 Kartuzy - Dzierżążno...
Od wodzionki i moczki po żur, czyli Śląsk zupami stoi [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. W większości domów w naszym kraju podczas obiadu nie może zabraknąć zupy. Podajemy...
Podlaska kuchnia to nie tylko dania z ziemniaków
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl opisujemy smaki regionu. Rozmawiamy z szefem kuchni w hotelu Cristal w Białymstoku, Łukaszem Rakowskim.
Tajemnica smaku toruńskich pierników? Długie leżakowanie i korzenne przyprawy
Pierniki mają długą tradycję. Pierwsze wzmianki o najbardziej znanym toruńskim przysmaku pojawiły się pod koniec XIV wieku. W ramach akcji...
Kuchnia lubuska jest bardzo różnorodna, a w Gorzowie królują bułki z pieczarkami [zdjęcia, przepisy]
Jaka jest lubuska sztandarowa potrawa? - Chyba nie ma takiej. Nasza kuchnia jest bardzo różnorodna, stanowi zlepek kuchni z wielu regionów - odpowiada...
W przedwojennym Wrocławiu rządziły raki, ryby i dziczyzna [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl będziemy opisywać smaki naszego regionu. Z Grzegorzem Pomietło, szefem kuchni w Art Hotelu rozmawialiśmy o kuchni...
Pyry, gzik i rogale świętomarcińskie. Kuchnia z Wielkopolski kusi smakami
Jak smakuje Wielkopolska, czym pachnie Poznań, co poznaniacy jedzą podczas niedzielnego obiadu? Zapraszamy Was w kulinarną podróż po Polsce. I do udziału w...
Kuchnia regionalna na Pomorzu. Bogactwo kuchni kaszubskiej: Śledzie, słodkie ruchanki
W woj. pomorskim mamy zarejestrowane aż 172 produkty tradycyjne, co daje drugie miejsce w kraju po Podkarpaciu. Czym się wyróżnia kuchnia z Kaszub?
Krakowska kuchnia jest jak obwarzanek, czyli o przysmakach stolicy Małopolski [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś opowiemy Wam o specjałach Krakowa.
Lubuska kuchnia jest bardzo różnorodna. Stanowi zlepek kuchni z wielu regionów
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś zapraszamy Was w podróż po lubuskim świecie smaków.
Paprykarz szczeciński i serek kozi - kulinarne perły w Zachodniopomorskiem
Zachodniopomorskie specjały są już znane w całej Polsce. Tegoroczne perły kulinarne w naszym województwie to serek kozi, paprykarz szczeciński i pierniki...
Kaczka, gęś, powidła... Józef Sadkiewicz opowiada o smakach kuchni naszego regionu [wideo]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Jakie potrawy kojarzą Wam się z z Bydgoszczą i jej okolicami?
Radomskie smaki: parzybroda zachwyciła Okrasę
Z Justyną Górska- Streicher, etnografem z Muzeum Wsi Radomskiej rozmawiamy o radomskiej kuchni, która była zdrowa, postna i niezwykle kreatywna, i podajemy...
Jak smakuje Lubelszczyzna? Nie tylko cebularz
W ramach akcji kuliarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś zapraszamy Was w podróż po lubelskim świecie smaków.
Kuchnia warszawska to kulinarny tygiel, którego nie można zaszufladkować
Pyzy czy zrazy po warszawsku, wuzetka, zygmuntówka czy pańska skórka to tylko niektóre przykłady regionalnej kuchni warszawskiej. A co jeszcze w niej...
Kuchnia regionu łódzkiego to bogactwo czterech kultur. Rusza konkurs na najlepszy przepis
Ruszamy z nową akcją dotyczącą kulinariów. Szukamy najciekawszych potraw i przepisów w różnych regionach Polski. Pokażmy, że Łódź ma się czym pochwalić w tym...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 5 miesięcy temu w kategorii Straż pożarna
Dodano 9 miesięcy temu w kategorii Sądy
Dodano 10 miesięcy temu w kategorii Stacje sanitarno-epidemiologiczne
Dodano rok temu w kategorii Policja