Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kurczak w domu i w szkole, a nie tylko w rosole

(EDA)
Uczniowie Ekonomika zgłębiali wiedzę na temat potraw z drobiu

W kościerskim Ekonomiku odbyło się szkolenie dla uczniów klasy gastronomicznej, pod nazwą „Kurczak w domu i szkole, nie tylko w rosole”, którego organizatorem była Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj, a wykonawcą Pomorskie Zrzeszenie Hodowców Drobiu i Producentów Jaj.
- Szkolenie prowadzone było przez członka kadry narodowej kraju, międzynarodowego szef kuchni Kazimierza Żołnowskiego ze Stowarzyszenia Kucharzy Polskich - mówi Tomasz Grzegorzewski, nauczyciel w Powiatowym Zespole Szkół nr 1 w Kościerzynie. - Tematem szkolenia były potrawy z drobiu, a celem - wyłonienie spośród dziewięciu dwuosobowych ekip, najlepszej drużyny, która będzie reprezentowała szkołę podczas finału w Wejherowie.

Uczniowie otrzymali szereg praktycznych informacji dotyczących przygotowywania potraw z drobiu, po czym przystąpili do rywalizacji konkursowej.

Konkurs wygrali Kinga Narloch i Sebastian Machola, którzy będą reprezentować Ekonomik w wojewódzkim konkursie w Wejherowie podsumowującym szkolenie „Kurczak w domu i szkole nie tylko w rosole”

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na koscierzyna.naszemiasto.pl Nasze Miasto