W pięknym miejscu z duszą, znajduje się Oberża. Tutaj można nie tylko zjeść wiele pysznych potraw, ale też przy okazji zwiedzić niezwykle urokliwe okolice. Hitem jest zupa rakowa. W menu znajdziemy dania kuchni polskiej i regionalnej. Karta jest przemyślana i zmieniana. Nie brakuje propozycji dań z rybami słodkowodnymi w roli głównej. Klienci zachwycają się także karbonadą, żeberkami z metra, pierogami i misą z wątróbką. Doceniają również, że porcje są duże.
Co ciekawe, budynek, w którym można liczyć na wiele pyszności, powstał w 1890 roku. Już wtedy działała tu oberża państwa Muchowskich. Obecna Oberża to rodzinny interes, w którym pracują trzy pokolenia.
Trzeba dodać, że w Oberży pracują ludzie z pasją, którzy lubią to, co robią. To wszystko sprawia, że klienci są zachwyceni tym miejscem i chętnie tu wracają.
Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?