Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Mistrzowie Smaku. Pierogarnia Megiera Pierogi, Kościerzyna, ul. Długa 24

Joanna Surażyńska
Food Truck Megiera wystartował 18 kwietnia 2018 r. Pomysł na otwarcie własnej gastronomii towarzyszył właścicielowi tego miejsca odkąd skończył technikum gastronomiczne.

- Po drodze zebrałem doświadczenie w różnych restauracjach, aż w końcu stwierdziłem, że jestem gotowy - mówi Paweł Meger. - Zainteresowały mnie Foodtrucki, czyli małe knajpy na kółkach, które mogły praktycznie wszędzie się przemieszczać. Pragnę zaznaczyć, że Megiera nie powstałaby bez pomocy i zaangażowania mojej wspaniałej rodziny i dziew-czyny. Dlaczego pierogi? Bo mają ogromny potencjał, chciałbym zamknąć w nich jak najwięcej smaków. Mamy pierogi klasyczne (ruskie, mięsne, z kapustą i grzybami, z truskawkami, ze szpinakiem i ricottą), jak i nasze specjalne pierogi a’la Bolognese i pierogi tygodnia. Co tydzień serwujemy nowe smaki.

Tutaj znajdziesz aktualne wyniki głosowania w plebiscycie

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na koscierzyna.naszemiasto.pl Nasze Miasto