Jako kucharz pracuje od czterech lat. Pierwszy epizod z gastronomią rozpoczął się w 2014 r. Była to praca sezonowa w restauracji Lemon Tree w Kościerzynie, lecz na szerokie wody wypłynął dopiero w kościerskim Browarze.
- Tam ukształtowano mnie jako kucharza - mówi Sebastian Szostak. - Miałem przyjemność uczyć się od bardzo dobrych kucharzy. Nie mam jednego popisowego dania, staram się, aby każde danie wydane z mojej ręki było wyjątkowe. Moje plany na przyszłość to rozwój, cały czas chciałbym się rozwijać jako kucharz. Chętnie uczestniczę w różnych szkoleniach, staram się uczestniczyć w konkursach kulinarnych.
Pan Sebastian wolne chwile spędza aktywnie.
- Moją główną pasją jest sport - mówi. - Uwielbiam piłkę nożną. Jestem również zapalonym kibicem. Lubię też podróżować.
MECZ Z PERSPEKTYWY PSA. Wizyta psów z Fundacji Labrador
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?