Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Mistrzowie Smaku. Łukasz Kurszewski, Zajazd Nad Stawem - Rybaczówka, Grabówko

Joanna Surażyńska
Poznaj liderów naszego plebiscytu.

Kucharzem jest od roku 2012 roku. Do Grabówka zawitał w marcu ub. roku.

- Wybrałem ten zawód z tego względu, że wymaga dużo kreatywności, a przede wszystkim cierpliwości - mówi Łukasz. - Bycie kucharzem to ciągła nauka, zdobywanie wiedzy i nowej praktyki w zawodzie. Uwielbiam tę pracę, bo jest to moja pasja i cały czas chciałbym ją rozwijać.

Jak podkreśla Ł. Kurszewski zagłębia się w różne kuchnie świata, lecz jego macierzystą będzie zawsze kuchnia polska.

- Jest bardzo ciekawa i tkwi w niej sporo tajemnic, które chętnie odkrywam - mówi.- Interesuję się również kuchnią Ameryki Północnej, jak i Południowej, również zgłębiam swą wiedzę w kuchni włoskiej, jak i Azji.

Moje potrawy można znaleźć na stronie Facebooka: Gotuj z Łukaszem, jak i Zajazd nad Stawem Rybaczówka, gdyż chętnie dzielę się pomysłami dań.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

MECZ Z PERSPEKTYWY PSA. Wizyta psów z Fundacji Labrador

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na koscierzyna.naszemiasto.pl Nasze Miasto