Kucharzem jest od roku 2012 roku. Do Grabówka zawitał w marcu ub. roku.
- Wybrałem ten zawód z tego względu, że wymaga dużo kreatywności, a przede wszystkim cierpliwości - mówi Łukasz. - Bycie kucharzem to ciągła nauka, zdobywanie wiedzy i nowej praktyki w zawodzie. Uwielbiam tę pracę, bo jest to moja pasja i cały czas chciałbym ją rozwijać.
Jak podkreśla Ł. Kurszewski zagłębia się w różne kuchnie świata, lecz jego macierzystą będzie zawsze kuchnia polska.
- Jest bardzo ciekawa i tkwi w niej sporo tajemnic, które chętnie odkrywam - mówi.- Interesuję się również kuchnią Ameryki Północnej, jak i Południowej, również zgłębiam swą wiedzę w kuchni włoskiej, jak i Azji.
Moje potrawy można znaleźć na stronie Facebooka: Gotuj z Łukaszem, jak i Zajazd nad Stawem Rybaczówka, gdyż chętnie dzielę się pomysłami dań.
MECZ Z PERSPEKTYWY PSA. Wizyta psów z Fundacji Labrador
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?